In 2016 is de Samenloop Voor Hoop gehouden. Tijdens dit evenement is ruim 100.000 euro opgehaald door de gemeenschap van Son en Breugel voor kankeronderzoek door 24 uur lang samen te lopen. Het eenmalige evenement heeft een plek gekregen in de harten van vele inwoners van Son en Breugel.

Maar het bleef bij een eenmalig evenement. Geïnspireerd door dit unieke evenement is gezocht naar een jaarlijks terugkerend evenement dat geld op kan halen voor een lokaaldoel, vergelijkbaar met wat 3FM ieder jaar teweeg weet te brengen met Serious Request of Music For Life van Studio Brussel.

Idee

Met deze inspiratiebronnen in het achterhoofd is het idee ontstaan om tijdens het IJsfeest in Son en Breugel een radioshow te gaan maken in de geest van het Glazen Huis. Een week lang activiteiten, optredens en saamhorigheid om geld in te zamelen.

Tijdens het IJsfeest op het Kerkplein verrijst in de monumentale kiosk een studio waar tussen Kerst en Oud op Nieuw een radioprogramma gepresenteerd wordt door diverse bekende en onbekende dorpsbewoners en andere mensen die het goede doel willen steunen. Een plek waar mensen langs kunnen komen, stil kunnen staan bij het goede doel,samen kunnen zijn en kunnen genieten van een scala aan optredens.

De week is 24 uur per dag live te volgen via internet en social media. Ook wordt een groot gedeelte van Snow Radio uitgezonden via de kanalen van Radio S en B. Ook via de etherfrequentie van de lokale radio, 107.5 fm zal een groot gedeelte van de uitzendingen te beluisteren zijn. Door in te spelen op moderne technieken kunnen we zorgen voor een inclusieve ervaring voor iedereen die het goede doel een warm hart toe draagt.

Doel van de actie

Met deze radioshow is het de bedoeling dat er geld wordt opgehaald voor een of meerdere goede doelen in Son en Breugel. Ieder jaar wordt een ander doel gekozen, zolang deze maar raakvlakken heeft met het dorp, de inwoners en de gemeenschap zodat het opgehaalde geld ook ten goede komt aan Son en Breugel. Dit is ook een harde eis van de Stichting naar de goede doelen. De inwoners van Son en Breugel worden aangespoord om zelf acties te organiseren om geld op te halen voor het goede doel. Te denken valt aan het wassen van auto’s, pannenkoeken bakken, etc. Via het medium zijn ook diverse mogelijkheden, zoals het kopen van zendtijd, het aanvragen van verzoeknummers of het kopen van steunkaarten.

Snow Radio is een tijdelijk radiostation dat tussen Kerst en oud en Nieuw van 10:00 uur tot 22:00 uur live uitzendt. Tijdens de openingstijden van de IJsbaan zal vanaf de Kiosk muziek gedraaid worden. Het publiek kan interactief deelnemen door eigen verzoeknummers aan te vragen. Ook worden artiesten (lokaal en niet-lokaal, bekend en onbekend) uitgenodigd om langs te komen. Liveoptredens en dj sets van lokale artiesten vormen de rode draad van Snow Radio. De animo onder lokale artiesten, muzikanten en DJ’s om deel te nemen is enorm en hartverwarmend.

Goede doelen

Voor de editie van 2017 is gekozen voor Stichting Goud voor Oud. Zij brengen theater naar ouderen toe die langdurige zorg nodig hebben of naar zorginstellingen die steeds minder budget hebben om aan goed verzorgd entertainment te besteden.De stichting staat midden in de maatschappij, gedragen door vrijwilligers en barmhartige artiesten. Er is in 2017 ruim €2.000,- overgemaakt naar GVO

Voor de editie van 2018 is gekozen voor de Stichting Meedoen Son en Breugel. De stichting zorgt ervoor dat jongeren en jongvolwassenen met een lichamelijke geestelijke of meervoudige beperking op een waardige manier kunnen deelnemen aan de maatschappij. Jongeren en jongvolwassenen kunnen bijvoorbeeld onder de vlag van Stichting Meedoen een sport beoefenen. Ruim 100 jongeren beoefenen een sport en de Snow Radio editie van 2018 heeft ervoor gezorgd dat de jongeren allemaal een mooi sportjack ontvangen.